Recht op mijn eigen verdriet

Ownership

Recht op je eigen verdriet, erken je eigen verdriet en doorleef het alsnog en je zal weer groeien.

Daar waar de meeste pijn zit, zit de meeste potentie tot groei…..

Tijdens mijn pad van heling kwam ik tot het interessante inzicht dat ik mijn verdriet altijd weggewuifd had… Het was immers niet zo erg en een heleboel mensen hadden veel ergere dingen meegemaakt… Dus zo erg was het niet dus er nog verdriet om hebben was echt niet nodig. Totdat ik mij besefte dat dit ook een mindfuck was om mijzelf bij de pijn weg te houden. Als het immers niet zo erg was hoef je het ook niet te voelen toch?

Iedereen heeft recht op zijn eigen proces, dus ook het recht op zijn eigen verdriet. Door dit te erkennen en hier eigenaarschap over te nemen kan je dit stuk in jezelf ook helen waardoor je minder vanuit je gewonde deel zal gaan reageren in de toekomst. Dus je zal in staat zijn, om volwassener te kunnen relateren.

Het is echt de moeite waard dit voor jezelf te onderzoeken en echt een bevrijding, dat kan ik je verzekeren! Makkelijk is dit echter niet, je hoeft dit ook niet alleen te doen, wel zelf maar niet alleen. Het kan zijn dat je ook nog geen contact hebt met de pijn die nog in je systeem opgeslagen zit en er daardoor ook helemaal geen bewustzijn op hebt. Diep van binnen weet je het vaak wel maar schenk je er weinig aandacht aan, omdat het al lang in je systeem opgeslagen zit is het eigenlijk ook een deel van je geworden waarvan je denkt dat jij dit bent…

Hoe kan je daar nu contact mee krijgen? Door meer contact met je fysieke lichaam te krijgen en hier meer naar te gaan luisteren. Alles licht in ons fysieke lichaam opgeslagen, het is alleen de vraag of je bereid bent om hier (eindelijk) eens serieus naar te gaan luisteren. Soms denk je ook dat het alleen fysieke klachten zijn en voel je de link naar de emoties niet. Dit kan, het heeft bij mij ook jaren geduurd voordat ik echt in de diepte kwam… Het is echt een proces van groei, het vraagt ook om commitment, commitment aan jezelf. Vind jij het jezelf waard? Waard om van gehouden te worden, waard om goed voor jezelf te zorgen, waard om in te investeren. Ik wil blijven groeien, dus ik blijf in mezelf investeren, als ik niet meer groei, sterf ik langzaam af, dat is een feit, een organisch proces…

Meer weten?

Heeft het iets in je geraakt? Heb je een vraag?
Ik ga graag met je in contact!